U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

Diabetes of suikerziekte.

 

Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat doelgerichte lichaamsbeweging, met name fitness, diabetes bestrijdt en vermindert. Bewegen zorgt er ook voor dat de lichaamscellen weer gevoelig worden voor insuline en de glucose uit het bloed weer gaan opnemen. Het gevolg is dat u zich beter voelt en fitter wordt. Bewegen heeft ook een positief effect op het verlagen van de bloeddruk en het cholesterolgehalte. Ook de bijkomende risico’s op het ontstaan van hart- en vaatziekten worden kleiner. Kortom, met het Diabetes Fit programma gaan we door middel van fitness, educatie en adviezen omtrent uw voeding, samen aan uw gezondheid werken.

 

Persoonlijke begeleiding

Op advies van uw huisarts, specialist of op eigen initiatief kunt u zich bij ons aanmelden om deel te nemen aan het programma. U krijgt dan een intake en er worden een aantal testen afgenomen om uw huidige fysieke gesteldheid te bepalen. Op basis van deze intake wordt er een individueel trainingsprogramma opgesteld, hierbij wordt er rekening gehouden met de mogelijkheden van de deelnemer.

 

Diabetes Beweegprogramma

Het totale programma duurt 1 jaar. Het is de bedoeling dat u 3 keer per week komt trainen. 2 momenten kiest u zelf en er is 1 groepsmoment. Voordat u naar de groep gaat wordt u eerst individueel opgestart daarna stroomt u in de groep in. 1 maal per maand wordt u opnieuw getest en komen de testen terug die ook aan het begin van uw traject afgenomen zijn.

Door het jaar heen zijn er een aantal educatie momenten waarin een aantal onderwerpen met betrekking tot diabetes aan bod komen.

 

Wat kost het?

In 1e instantie wordt u opgestart vanuit de fysiotherapie, hiervoor heeft u een aanvullende verzekering nodig en verschilt het aantal vergoedingen per zorgverzekeraar. 

Daarnaast sluit u bij CrossFit Castricum een abonnement af voor de trainingen. 

Voor dit programma geldt een jaarabonnement met een speciale prijs voor diabetes patiënten. het huidige tarief is € 47,50 per maand voor onbeperkt trainen. Op het moment dat u instroomt in de groep worden de fysiotherapie behandelingen en declaraties beëindigd.